A tudatos jelenlét gyógyító ereje

2018. 11. 22.

Amikor a tudat ragyogó energiája többé nem korlátozza magát kötődéseken vagy ellenállásokon keresztül, akkor minden jelenség – külső vagy belső – friss, izgalmas módon fog megjelenni csupán azért, mert megtörténhet. 

A meditáció két dolgot hoz magával. Bölcsességet és szabadságot. Amikor elcsendesedsz, teljesen elcsendesedsz, akkor az elme mögött ez a két virág nyílik ki benned. Az egyik annak bölcsessége, hogy tudod, hogy mi a valóság és mi nem az. A másik a szabadság: tudod már, hogy nem korlátoz semmi sem időben, sem térben.

Megszabadultál...


SAT NAM RASAYAN - A TUDATOS JELENLÉT GYÓGYÍTÓ EREJE


A Sat Nam Rasayan a teljes önátadásba való belépést, a Shunia a "Zero" állapotában való létezést jelenti. Gyakorlójának meditatív elméje transzcendenssé válik és a tudatnak ebben a végtelen kiterjedésben megtörténik a gyógyulás. A Sat Nam Rasayan megnyitja az együttérző tudatosságot arra, hogy szenzitívvé válj és éberen jelen légy az érzékelés által.

A folyamat magában foglalja a semleges, szemlélődő tudatosság megtartását, az összes érzet tudatosítását és annak engedését, hogy az ellenállások megváltozzanak vagy felszabaduljanak azáltal, hogy fenntartjuk az éberség állapotát.  A Sat Nam Rasayanban a betegséget úgy írják le, mint egy „ellenállást vagy tendenciát a testben arra, hogy reagáljon.” A reakció lehet egy fájdalom, egy érzelmi probléma, előítéletek, korlátok vagy egy komoly betegség. A Sat Nam Rasayan gyógyító kifejleszti azt a képességet, hogy megtalálja és feloldja ezeket az akadályokat, és így a test öngyógyító képességei újra hatékonyakká vállnak.


 
"A legnagyobb művészet csendben ülni, várni és engedni, hogy jöjjön" Yogi Bhajan 


Míg a jóga, aktív gyakorlatok által stabilizálja az életerőt, a Sat Nam Rasayan aktív beavatkozás nélkül fejti ki jótékony hatását a kliensekre azáltal, hogy az érzékeny benyomásokat információforrásként használja. A fókusz nem a tudás, hanem a pácienssel való meditatív kapcsolat és a szenzitív érzékelés kifejlesztése.  A semleges térben, feloldódnak azok a tendenciák, melyek a prána, az életerő szabad áramlást akadályozzák és elhárulnak azok a blokkok is, melyek elválasztanak Önmagad kiteljesedésétől. Ezáltal a mély gyógyulás megtörténik.
A Sat Nam Rasayan elsajátatásával megtanulod, miként lépj be ebbe a semleges, projektív, meditatív elme állapotába, hogy megnyílj a belső végtelen univerzumodnak és felfedezd az Egyetemes Ént.


"Ahogy elkezdesz növekedni a Sat Nam Rasayanban, az életed minden tapasztalata úgy fog tűnni, mint egy végtelen lehetőség. Ez a semleges elme karakterisztikája. /Guru Dev Singh/