Numerológia - Sat Nam 2019! A kibontakozás éve

2019. 01. 04.

„Csupán egy dologra van még jobban szükségünk a reménynél és ez a cselekvés.

Amint elkezdünk cselekedni, a remény megjelenik mindenütt.

A remény keresése helyett, nézz tehát a cselekvés után

és megjelenik a remény is.” Greta Thunberg, 2018


 Sat Nam 2019! Évindító Numerológia workshop Navrajjal ››

2019. jan. 12-13. 10:00-17:00 

Egy újabb év múlik, egy újabb év kezdődik. A kis változásoknak pedig nagy következményei lehetnek. A 8-asból (2018) 9-es (2019) lesz. Az utolsó két számjegy (19) az év ajándékát jelenti. A látens potenciál arra vár, hogy kibontakozzon. Az utolsó számjegy (9) az ajándék ajándéka. Először vizsgáljuk meg ezt a 9-est.

A 9-es a legmagasabb szám a (9 számból), amelyből áldások szállhatnak alá. Ha a magasabb tudatosságodon meditálsz, erények kincsei jönnek az életedbe. A 9-es szám a háború vagy a béke. A testben virtus vagy vírus. A 9-ik guru feláldozta a fejét és a testét az emberek közti békéért. Ez óriási rugalmasságot és hihetetlen toleranciát és nyugodt kitartást kívánt meg, ami évek türelmes meditációjával jött létre.

A sötét, karmikus minőségében a 9-es frusztrációt, türelmetlenséget és zsarnokságot hoz. Megfélemlítést, szabotálást és széttöredezett őrületet.

A nem racionális intelligencia finom és megvan a saját maga integritása. Meg kell adni neki a teret, hogy kifejeződjön az életünkben. Amikor figyelmen kívül hagyják, akkor egészségtelen őrületté válik, ami terrorizál és átveszi az irányítást az életünk felett.

A békéhez vezető út nem a rációt és az érvelést követi. Készen kell állnunk azon ideológiáik, a fixációk, merev hiedelmek feladására, amelyeket eddig szentként kezeltünk.

Ha a béke nem száll alá, ahogy az illat oszlik szét a térben, akkor a kölcsönösség széttagolódása és a különbségek kihangsúlyozása jelenik meg. A béke gondolata nem lesz más, mint az ujjaink között lepergő homok. Terjesszük hát az erényeinket.

A 9-es egy olyan kitágulás, amely vagy a beteljesedés vagy a szétszóródás irányába halad. Győződj hát meg arról, hogy ami elmúlt, valóban elmúlt. A befejezéssel kapcsolatban használj hát olyan hosszú kifejezéseket, mint „vége, befejeztem azt, tényleg vége, túl vagyok rajta, kimerítettem minden lehetőséget, nem maradt már semmi. Lefektetem, engedem pihenni, egyenlővé vált a porral és földre hullik, a béke nevében…”. A testben a lépnek felel meg, amely az elhasznált vért újítja meg.

A 2019-es év arról szól, hogy felépítsd a kitartásodat és átmenj a teszten. Amikor eléred a határt, de lépést tartasz és egy kicsit még tovább is mész, ez az, ami megerősíti a belső erődet és a kitartásodat.

A világnak való felajánlásként idén az utad legyen a béke zarándoklata. Járj békével a földön és terjeszd a békét a világban. Ennek az évnek az öröme a béke állapotán nyugszik.

Először az elménkben. Aztán engedd, hogy leereszkedjen a szíveden keresztül az egész testedben és végül eljusson a cselekvésig. Emlékezz arra, hogy miképp válik a gondolat érzéssé, aztán érzelemmé, majd vággyá, ami aztán egy olyan impulzussá kristályosodik, ami a cselekvéshez vezet.

Tekintettel arra, hogy a 9-es a 19-ben van, ami együtt 10-et ad, van egy mindent vagy semmit jellegű hatás egy tendencia a végletekre. A 9-es minőségei sokkal inkább felerősödnek. Más szavakkal, extrém türelemre lesz szükség. A 10-es felnagyít, vagy legyengít minden olyan számot, amelyhez kapcsolódik. Ha kifogy a türelem, extrém őrültség lép a helyébe. Amikor a tolerancia megtörik, az őrület irányít.

Magadban és a világban kérdezd mindig azt: egy őrült vagy egy mester irányítja a hajót?

19=1+9=10.

A 10-es köre a hallgatás körét jelenti. A lélek meghallását, a lényeg meghallását. Az Egy meghallását mindenkiben. A 9-re való hallgatás azt jelenti, hogy meghallod azt a finom vezettetést, amely a hétköznapi világon túlról érkezik. A hallgatás a ragyogó test megvilágítását eredményezi. Amikor nem hallgatunk mélyen, a lélek elhomályosulása elindítja az alászállást a poklokra.

2+0+1+9=12, 1+2=3. A hármas szám a Pozitív Elme. Az igazi érték elismerését. Az egyenlőség az érték és a cselekvés számít. A cselekedeteid alapján ítélnek meg.

„Cselekedj és ne reagálj” emlékeztet Yogi Bhajan. A probléma része vagy, vagy a megoldásé? Ne panaszkodj, hanem csinálj valamit. Lépj fel pozitívan. Van egy részünk, amely elfoglalt szeretne lenni, de edzésre van szüksége ahhoz, hogy a hiteles önmagunkat támogassa. Egy olyan elfoglaltságot, amely arra szolgál, hogy hordozza a szellemünket téren és időn keresztül és ráébresszen a valóságra. Azért vagyunk itt, hogy úgy játszunk, hogy túlmenjünk a játékon. Ebben az értelemben eljátszani az áldozatot nem egy opció. Hanem az ön-megtagadás, az ön-lekicsinylés, az ön-becsapás, az ön-pusztítás és lélek-pusztítás.

Mondjunk igentmiután meghatároztuk, hogy mi az, amit nem akarunk, mi az, amit nem tudunk megtenni, mi az, amire nem állunk készen. Ezután lesz fontos az, hogy ne hagyjunk vákuumot magunk mögött. Mert a természet visszahozza azokat a régi szellemeket, amiket reményeid szerint már elüldöztél. Proaktívan jelentsd hát ki, mi az, amire készen állsz, mi az, amit akarsz és mi az, amit meg tudsz tenni. És győződj meg arról, hogy meg is teszed.

Megtehetem: túl nagy hangsúly van a mi társadalmilag elnyomott, felnevelt és ellenőrzött világunkban azon, hogy mit kellene megtennünk. A Pozitív Elmét egyszerűen az érdekli, hogy mit lehet megtenni és csak folytatni szeretné. De ezt gyakran leállítja a belső cenzúra, rendőr, szülő vagy bármilyen autoriter hang, más néven a „szuper-egó”. Végül a szerint viselkedünk és cselekszünk, ahogy az elképzelésünk szerint a mások véleményének megfelelünk. Mindig elképzeljük magunk fölött mások ítélkezését.

Reggel felkelek és azt mondom magamnak: ma azt teszem, amit tudok. Este pedig lepihenek és azt mondom, ma azt tettem, amit tudtam. Ez azon az egyszerű felismerésen alapul, hogy az vagyok, ami vagyok.

Vagyok, létezem, jogom van lenni

Vagyok, szeretem, hogy vagyok

Vagyok, vagyok, örülök, hogy itt vagyok

Vagyok és jól vagyok.

Ebből az alapvető önmegállapításból cselekszel és azt teszed, amit tudsz. Ez aztán felülírja annak a belső bírának az erejét, ami figyel. Számít a cselekvés. A cselekvés egy erőteljes üzenet a történeti tapasztalat téves értelmezésein alapuló felépített identitásodnak. A cselekvés hangosabban beszél.

Megtaláltam magamban

Hogy az kell lennem

Ami már eleve vagyok

És az leszek, ami vagyok

Mert csak az lehetek.

Cselekedj úgy, mintha azért jöttél volna a földre, hogy a Teremtőt képviseld. Hogy az istenit testesítsd meg a cselekedeteiddel. A világ egy színpad, ahol sok darabot eljátszunk. Még nem vagyunk minden darabnak a tudatában, hogy miért játsszuk és mik a következményei.

A tudatosság útján beazonosítod a legjobb önmagad érzetét és úgy cselekszel, mintha már teljesen a szerint élnél. Úgy öltözködsz, mintha az lennél, úgy beszélsz mintha az lennél, úgy viselkedsz, mintha az lennél. Ezt nevezik a lélek öntőformájának. (Yogi Bhajan)

Lelkesedés: a legjobb önmagad eléréséhez lelkesedésre van szükséged. Jógikus értelemben ezt tapa-nak nevezik. Ez az a képesség, amely aktív érdeklődést mutat az értelemes jövő iránt.

Néha hiányoljuk a célt vagy az értelmet, ezért nem vesszük észre, hogy az élet értelme a saját önmegvalósításunk. Mivé válsz az élettapasztalataid által? Emlékezz arra, hogy nem lehet túl sok tapasztalatod, ha nem cselekszel. Az indokolatlan lelkesedés egy önbeavató lépés az irányába, ami most lehetséges.

Mit szeretsz: mindannyian nehéz időkön megyünk át. És néha csak benne kell lennünk egy ideig. Ugyanígy elakadhatunk és elfelejthetjük, hogy miként avassuk be magunkat és miként lépjünk tovább. Vannak olyan esetek, amikor van értelme visszaemlékezni olyan dolgokra, amiket szeretsz. A zenére, ami inspirál, az emberekre, akik megérintettek, azokra a virágokra és illatokra, amelyeket kedvelsz, azokra az ételekre, amelyeknek az íze élvezettel tölt el, azokra a könyvekre, filmekre, melyek történetei mosolyra bírnak; azokra a helyekre a világban, amelyek csodát és békét hoznak számodra.

Mosolygás: a mosoly előnyei olyan dolgok, amiket saját magad is megvizsgálhatsz. Rá fogsz jönni, hogy sok bizonyíték van arra, hogy a mosoly jót tesz neked és a környezetednek.  Nincs szükséged semmire ahhoz, hogy mosolyogj. Bár a fenti rész arról, hogy mit szeretsz segíthet ebben.

Egyszerűen, csak ok nélkül mosolyogni egy nagyszerű gyakorlat sokrétű előnyökkel. Azt mondjuk, a születési jogod, hogy boldog légy. Ez nem jelenti azt, hogy tálcán fogják felszolgálni. Inkább olyasmi, amit magadnak kell igényelned. Egy ön-engedély.

Nevetés: ott van a boldogság parazsa az életünk hamis színjátéka és a hamis jelmezeink mögött, amit viselünk. Egy rejtett nevetés, ami össze van csomózva a hasunkban. Szerencsés az az ember, aki megtanulja kioldani ezt a csomót és felszabadítja a természetes nevetést, ami laza, könnyű és erőfeszítésmentes.

A 3-ik elem: A Tűz a harmadik elem az 5 közül. A tűz, amely pusztít és tisztít. A tűz, amely melegít és átalakít. Ez egy aktív (raja) elem. Belül, ez az emésztés tüze: amely lebontja és elosztja a táplálékot, amit a tested igényel. Segíthetsz a 3-asnak és a vékonybelednek azáltal, hogy gondoskodsz arról, hogy a neked megfelelő ételeket eszed.

Külsőleg ez az izmaidban lévő tűz, ami a cselekvés katalizátora. Például a források egyenlő felosztásában és elosztásában.

Érzelmileg a harag, amelyet nem kell felszítani a dühig vagy gyűlöletig. Hanem inkább a hatékony cselekvés felé lehet irányítani. Ekkor a törődés melegévé válik. Ha törődsz, akkor azt tettekben fogod megmutatni.

Amikor a cselekvés és a hozzá kapcsolódó hő nem jut megfelelő kifejeződésre, akkor abból a harag torz megnyilvánulása lesz. A harag a fájdalom és bánat érzelmi állapotainak a helytelen kezelése. A harag annak visszautasítása, hogy boldog légy vagy hogy megengedd, hogy mások is boldogok legyenek. Engedd, hogy a törődésed tüze tegyen pozitív megkülönböztetést a világban. Bármiről is gondolod azt, hogy hiányzik a környezetedből az azért van, mert nem viszed oda. Cselekedj és azt találod, hogy a világ elkezd kitágulni a szív melegétől és örömétől.

Reménykedj, amikor nincs remény: A 3-ik guru, Guru Amar Das példája egy inspiráció arra, hogy soha ne mondj nemet, hogy soha ne add fel, hogy megcélozd azt, ami lehetetlennek tűnik még akkor is, ha sok komoly akadállyal állsz szemben. A Pozitív Elme alkalmazása a legjobb feltételezése még a legrosszabb forgatókönyv esetén is. Ahol mindenki ésszerű és indokolt okok miatt felhagy a reménnyel, minden sötétség közepette, ahol a kétségbeesés az egyetlen kilátás, ott maradt a pályán és teljesítette a felvállalt feladatát. Ezért ismerték úgy, mint:

Azoknak a menedéke, akik felismerik, hogy a föld nem a valódi otthonuk

Azoknak az ereje, akik felismerik a saját erejük korlátait

Azok reménysége, akik feladták a reményt a Maya-ban

Azoknak a becsülete, akik az egó büszkeségétől mentesek. 

Segítségnyújtás: Guru Amardass ezt a leírást azzal a konkrét cselekedettel teljesítette, ahogy saját kezével mosdatta meg és öltöztette fel az érinthetetleneket. Arra bátorította a nőket, hogy tekintsék magukat egyenlőnek, egyforma jogokkal és egyforma szabadsággal. Hogy már nem kell nekik elrejtőzniük. Proaktívan nyújtsunk segítséget ott, ahol csak tudunk.

Segítség kérés: Ha már megtettél mindent, amit megtehettél és nem tudsz többet tenni, akkor jogod van segítséget kérni. Akkor segítségért fordulhatsz másokhoz ugyanúgy, mint a végtelenhez, istenihez, a kozmoszhoz, a végtelen tudatosságodhoz, más szóval az Istenhez fűződő kapcsolatodhoz. A segítségkérés láthatóvá tesz a világban. Az nem hiba vagy gyengeség. Nem az áldozati szerep eljátszásából ered. Hanem felajánlássá válik, egy példává másoknak, akiknek kérniük kell és egy eséllyé azok számára, akiknek segíteniük kell. Kifejezi a gondoskodást önmagadról és arra hív fel másokat, hogy megosszák a törődésüket másokkal.

Beszéd helyett cselekedj: légy látható a cselekvés által. A 3-as a Pozitív Elme. Azért szolgál, hogy megerősítse az ön-értékelésedet, az önbecsülésedet és a tiszteletet önmagad iránt. Vannak rendkívüli pillanatok és teljesítmények az életünkben, amelyek megérdemlik, hogy hangot kapjanak. Ezek a pillanatok abban szolgálnak, hogy még ragyogóbbá, még fényesebbé tegyenek. Nem kell elrejtsd a fényedet és külön kinyilatkoztatásra sincs szükség. Inkább oszd meg pozitív cselekvésen keresztül. Vedd fel a legszebb ruhádat és lépj ki a világba. Ismerd a színpadot (a játékszabályokat) és játssz elég jól ahhoz, hogy meghaladd a játékot. Hagyd, hogy mások is részesüljenek a pozitív hozzájárulásodból.

Légy sikeres azáltal, hogy másokat segítesz megtalálni a sikert a saját ösvényükön. Számold az áldásokat és ne az átkokat- ez a boldogság tüzének az éltetése.

Az áldás énekének (Anand Sahib) utolsó versében énekelte meg Guru Amardas a teljesítményt:

„A Legfelsőbb Paarbrahm Isten/Prabhu megvalósításával

megszűnt és elfelejtődött az összes szomorúság és gyász.” SGGS 992 o. 

Ritmus: a 3 az első szám, ahol az ismétlés és a minták nyilvánvalóvá válnak. Ráirányítja a figyelmünket a ritmusra és az életben lévő rutinra, a szokásaink minőségére. Azokra a szokásokra, amiket szolgálunk és azokra a szokásokra, amik minket szolgálnak. Légy a megfigyelője a benned és körülötted sok szinten megjelenő ritmusnak. Törekedj arra, hogy intuitívan harmóniába hozd a személyes ritmusodat a környezet ritmusával és a kozmosz pulzálásával.

3 birodalom: Mivel a 9=3x3 érdemes megemlíteni a három pszichét és a 3 igazságot. A következő táblázat egy jó kezdet. Ezen keresztül sok más szint is hozzáadható.

Állati

Emberi

Angyali/szellemi

egyéni tudat

közösségi tudat

univerzális tudat

személyes igazság

körülmények igazsága

univerzális igazság

személyes psziché

környezeti psziché

univerzális psziché

Erény az Egyenlőség: végül de nem utolsósorban azokra az erényekre kell irányítsuk a figyelmünket amelyek a pozitív elméhez, a 3-as számhoz és a 3. Guruhoz kapcsolódnak. Határozzunk meg három utat, amellyel az egyenlőség erényét megélhetjük.

EKONGKAR. Az Egy/EK kiterjed a teljes teremtésre/ONG. A Kar a cselekvés. Minden cselekedetünk egyformán terjed ki a lelkünk ugyanazon impulzusától. Szánj minden cselekedetednek, minden kimondott szónak ugyanolyan értéket. Ismerd fel magad, mint az EGY kiterjedését. Biztosíts magadnak is ugyanolyan értéket, tiszteletet és egyenlő helyet a világban, ahogy azt másokkal is tennéd. Egyenlőként helyezd el magad a térképen. Ez egyenértékű azzal a megerősítő mantrával, hogy Isten és én, én és az Isten egyek vagyunk. Az egyenlőségnek ez azt a minőségét is jelenti, hogy önmagadat egyenlő mércével méred, sem magasabbal, sem alacsonyabbal, mint másokat, nem helyezed magad sem királyi státusba sem a legalacsonyabb kolduséba. Engedd magadat láttatni és a látottban benne foglalni. Ha nem tudod ezt a helyet igazából elfoglalni, miként tudod másokat igazán őszintén felkérni, hogy foglalják el a saját helyüket?

Kezelj minden tapasztalatot, minden tulajdont, minden eseményt egyenlően és tulajdoníts nekik egyforma értéket. Gazdagság vagy szegénység, fájdalom vagy öröm, gyalázat vagy dicséret, alacsony vagy magas státus, birtoklás vagy nem birtoklás mind egyformán ugyanaz. A száraz kenyér ugyanaz, mint a legízesebb finomság. Találd meg, hogy mi az egyforma minden egyes esetben. Mindegy, hogy milyen formát ölt, de a forrás ugyanaz minden esetben és minden visszatér a forráshoz. Ne hasonlíts egy formát a másikhoz. Ne küzdj egy jobb formáért, mert végső soron nincs olyan.

Kezelj minden lényt egyformán. Egyforma tisztelettel, amit magadnak is kívánnál. Az egyenlőség nem hordoz előítéleteket és a külső megjelenések sem csapják be. Mindannyiunkat ugyanabból az agyagból, ugyanazzal az 5 elemmel formázták meg. Ugyanazon a földön, ugyanazon a bolygón lépkedünk. Ugyanazt a levegőt szívjuk be. A csontunknak és a vérünknek ugyanaz a színe függetlenül a külső kinézetünktől. Mindenkire egyformán fúj a szél, egyformán süt a nap és egyformán esik az eső tekintet nélkül a fizikai, társadalmi vagy pszichológiailag meghatározott különbségektől. Mindannyian ki vagyunk téve a halál szelének. Ugyanazt az Egyet imádják, ugyanarra emlékeznek az összes vallás összes szent helyén, még akkor is ha a forma vagy a név változik. Ugyanaz a fény ragyog minden szívben. Minden megnyilvánulás Isten, ahogy azt mondja: Vagyok. Azért kaptuk a Pozitív Elmét, hogy elismerjük mindenben az Egyet. És ezt belevigyünk a mindennapi cselekedeteinkbe. Ezt a következő szútra foglalja össze:

Ha nem látod az Istent mindenben, nem látod az Istent egyáltalán” (Yogi Bhajan).

A Vízöntő Hármasság: tekintettel arra, hogy Istent gyakran hármas természetként írják le ez egy jó lehetőség arra, hogy újra gondoljuk Istent, mint 3-at az 1-ben.

Transzcendens, formátlan és névtelen, amely ott volt, van és lesz minden dolog kezdetén és végén. Ez az Egy, akire emlékeznünk kell. Ahonnan jöttünk és ahova visszamegyünk.

Minden, ami körbevesz, minden, ami áthat és mindaz, ami átitat, minden az Isten teste. Így szolgáljuk az Egyet: hogy mindenben az Egyet szolgáljuk.

(Ott van) Önmagunkban, önmagunk lényének legmélyén. A lélegző, a belsődben megszólaló kis hang, én-önmagamban. A fizikai testen által tudjuk megtapasztalni az Egyet és önmagunk igaz identitását.

A negyedik és rendkívüli megértése az egyenlőségnek úgy ismert, mint az Egy Kreatív Tudat (vagy Isten), ami az aktív princípium mindenben és aminek nagyszerű kiegyenlítő ereje van az élet minden területén, vonásában és irányaiban. Az egyenlőség megvalósítása és megtestesülése a Semleges Elme megalapozása és a szívünk megnyitása a feltétlen szeretetre. De ennél többet 2020-ban tanulhatunk és tapasztalhatunk, aminek az összege 4. Addig is emlékezz a 9-es számra és légy türelmes.

„Az Isteni Királyság állandó, stabil és örök. Nincs második vagy harmadik státus, ott minden egyenlő.” Bhagat RAvidas SGGS 345 o.

Egy dal a 3 az 1-benhez az, a gyönyörű ima és dal, amit a kundalíni jóga órák végén szoktunk elzengetni, amely lefedi a 3 pszichét és az Isten megismerésének 3-az 1-ben útját:

„Ragyogjon rád az örök nap fénye.

Szeretet övezzen körül

És a benned lévő tiszta fény

Vezessen utadon.”

Hármas áldás mindenkinek!


Írta: Shiv Charan Singh

Fordította: