Guru Ram Das

2019. 10. 11.

A Csodák Uraként ismert Guru Ram Das a XVI. században élt szent volt, a szikhek 4. Guruja. Empátiája és elköteleződése a rászorulók megsegítéséért legendás volt. Időtlen példája annak a hatalomnak, szeretetnek és kegyelemnek ami a szolgálatból származik, legyen az egy kisebb vagy nagyobb tett. Ő alapította Amritsar városát ahol a Sarovár építésével megkezdte a Harminder Sahib, (Szív Temploma) azaz az Aranytemplom építését. Ez ma is a szikhek legszentebb zarándokhelye, melynek kapui nyitva állnak a 4 világtáj felé, ezzel is jelképezve, hogy az Isteni szeretet, vallás és kasztmegkülönböztetések nélküli. Ahogy meghajtva fejünket, a Guruk energiájához kapcsolódunk, befogadjuk a szent rezgéseket és megmártózunk az Amrit (hallhatatlanság nektrája) szent vizében, úgy érezzük, a szívünk megnyílik és eggyé válik az egyetemes Szellemmel. Ez a Szellem a Guru udvaránál mindennél kézzelfoghatóbbá válik és a leválasztódás fátyla, hirtelen elvékonyodik.

Minden évben világszerte megünnepeljük Guru Ram Das születésnapját (okt. 9.) Ezek olyan csodálatos alkalmak, amikor meditációnkon keresztül összekapcsolódunk mint egy nagy család és együtt mantrázunk, ünnepelünk, hogy kifejezzük a hálánkat mindazokért az értékes tanításokért, amik elérkeztek hozzánk. Életéből és tanításaiból inspirálódva emlékezünk a szolgálat, az együttérző cselekvés és az alázatosság szellemére, melyet a mély áhitat és odaadás megtestesítője képvisel. 

Guru Ram Das különleges helyet foglalt el Yogi Bhajan szívében mint szellemi útmutatója. A kundalíni jógában és a Sat Nam Rasayan gyógyításban számtalan meditáció és mantra segít, hogy Guru Ram Das rezgéséhez kapcsolódjunk útmutatásért, gyógyulásért, csodáért.


OKT. 12-ÉN GURU RAM DAS GYÓGYÍTÓ ENERGIÁIHOZ KAPCSOLÓDUNK

08:30-16:00 Sat Nam Rasayan gyógyító kezelés vagy tantrikus numerológia tanácsadás Fateh Singh-gel ››

17:00-20:00 Gurbani Kirtan és Mantra est ››


SAT NAM RASAYAN TRADÍCIÓJA

   A Sat Nam Rasayan évezredek során titkos jógahagyomány volt, melyet egy mester az általa kiválasztott tanítványnak csend meditációkon keresztül adott át. Ez a kiváltság csak néhány magasan képzett tanítvány számára volt elérhető. A képzés általában több évet vagy évtizedet vett igénybe, mialatt a mester különféle módszerekkel alakította tanítványait, amíg a csendes és semleges állapotot stabilizálni nem tudta. Ennek a művészetnek gyakorlóit kiemelkedő gyógyítóként tisztelték és a tanításokat a jóga egyik legmagasabb szintjének tartották.
   A Sat Nam Rasayan Szent Terének megnyilvánulása az egymást folyamatosan követő mesterek és tanítványok láncolatán keresztül történik. Ez a láncolat nem csupán egyénekből áll, hanem abból a Tiszta Tudásból, ami bennük lakozik és élő marad. Mentes a formáktól, hitrendszerektől, vallástól, rituáléktól. Ismerünk olyan Taoista és Szufi mestereket is, akik birtokában voltak ennek a Tudásnak. A "modern" Sat Nam Rasayan Iskola Guru Ram Dast (1531-1581) a 4. szikh gurut idézi meg. Archetípusa tisztaságán és semlegességén keresztül megszemélyesíti a Szent Teret. A Sat Nam Rasayan gyógyító alapvető jellemzője, hogy a Szent Tér megjelenik benne.