3 / 3 / 3 - A Kozmikus Hármasság

2019. 03. 29.

2019. 03. 30 = 3 / 3 / 3. Március 30-án megtriplázódik az év (2+0+1+9=3) 3-as számának ereje. Kiváló lehetőség, hogy együtt ünnepeljük meg a kozmikus alapelvek hármasságát. A Tantrikus Numerológiában minden számnak van egy jól működő, dharmikus, kitágult minősége és egy összehúzódott, alul működő, karmikus minősége. Hogy mit kezdünk vele, az rajtunk áll. A 3-as szám a spirituális növekedésről szól, mely arra emlékeztet bennünket, hogy egységet és egyensúlyt hozzunk létre a fizikai-mentális és szellemi síkon. Ahhoz, hogy teret adjunk az átalakulásnak el kell engednünk mindazt, ami már nem szolgálja a fejlődésünket.


A 3-as szám a POZITÍV ELME
A Pozitív Elme nem törődik a veszélyekkel - az a Negatív Elme dolga -, hanem azt nézi meg, hogy egy adott helyzet milyen lehetőségeket kínál fel. Ebben a tekintetben a Pozitív Elme rendkívül kreatív, képes megragadni a lehetőségeket, tele van energiával és kockázatvállalással. Ha jól működik, akkor a megoldásokat keresi. A Pozitív Elme a Tűz elemhez köthető, ezért fontos, hogy ki legyen egyensúlyozva, nehogy leégjen a ház. A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. A Pozitív Elme egyensúlytalansága esetén érezhetjük azt, hogy a problémáink leküzdhetetlenek vagy túlzott kockázatvállalással, optimistán közeledünk olyan helyzetekhez is, amihez nem kellene…
Ugyanakkor a Pozitív Elme hatalmas lehetőségeket rejt magában, ahogy körülöttünk is a természet kibontakozik és megélénkül márciusban, úgy vagyunk képesek mi magunk is megújulni és elengedni a korlátozó mintázatainkat a Pozitív Elme által.
A gyógyulás tekintetében a Pozitív Elme döntő szerepet játszik, mert képes minden nehézség ellenére megtalálni a gyógyulás lehetőségét és bele kapaszkodva kihúzni a betegségből. A 3-as szám az étel és a táplálás is egyben. Az ayurvédában azt mondják, hogy az vagy, amit megeszel. Innentől fogva az sem mindegy, hogy mit teszel le az asztalra a szeretteid elé. Ez az időszak rendkívül kedvez a böjtnek, a tisztító kúrának, hogy kitisztítsuk a testünket és felfrissítsük az elménket.


3 / 3 / 3 - A 3 birodalom 

Mivel a 3x3=9 érdemes megemlíteni a három pszichét és a 3 igazságot is. A következő táblázaton keresztül sok más szint is hozzáadható.

Állati
Emberi
Angyali/szellemi
egyéni tudat
közösségi tudat
univerzális tudat
személyes igazság
körülmények igazsága
univerzális igazság
személyes psziché
környezeti psziché
univerzális psziché

 

A 9-es a legmagasabb szám a (9 számból), amelyből áldások szállhatnak alá. Ha a magasabb tudatosságodon meditálsz, erények kincsei jönnek az életedbe. A 9-es szám a háború vagy a béke. A testben virtus vagy vírus. A sötét, karmikus minőségében a 9-es frusztrációt, türelmetlenséget és zsarnokságot hoz. A nem racionális intelligencia finom és megvan a saját maga integritása. Meg kell adni neki a teret, hogy kifejeződjön az életünkben, különben megfélemlítést, szabotálást és széttöredezett őrületet hoz.  Készen kell állnunk azon ideológiáik, a fixációk, merev hiedelmek feladására, amelyeket eddig szentként kezeltünk. A 9-es egy olyan kitágulás, amely vagy a beteljesedés vagy a szétszóródás irányába halad. Győződj hát meg arról, hogy ami elmúlt, valóban elmúlt.


 
3 / 3 / 3 - A Kozmikus Hármasság

Minden spirituális ösvényen a 3-as számnak speciális jelentősége van. Ez a szám a Teremtés, a Megnyilvánulás és a Foma megtestesülése.

EK ONG KAR. Ahogy az Egy /EK/, kiterjed /ONG/ a teljes teremtésre, melyben a KAR a cselekvés. Minden cselekedetünk egyformán terjed ki a lelkünk ugyanazon impulzusából. Ezért szentelj minden cselekedetednek, minden kimondott szónak ugyanolyan fontosságot. Ismerd fel magad, mint az Egy kiterjedését. Teremts magadnak is ugyanolyan értéket, tiszteletet és egyenlő helyet a világban, mint ahogy azt másokkal is tennéd. Egyenlőként helyezd el magad a térképen. Ez egyenértékű azzal a megerősítő mantrával, hogy Isten és én, én és az Isten egyek vagyunk. Az egyenlőség azt is jelenti, hogy önmagadat egyenlő mércével méred, sem magasabbal, sem alacsonyabbal, mint másokat, nem helyezed magad sem királyi státusba sem a legalacsonyabb kolduséba. Engedd magadat láttatni és benne foglalni. Ha nem tudod ezt a helyet igazából elfoglalni, miként tudod másokat igazán őszintén felkérni, hogy foglalják el a saját helyüket? 

A szentháromsághit szerint az Atyaisten az ősmisztérium: „megközelíthetetlen világosságban lakik, senki ember nem látta, és nem láthatja”.
A Fiúisten az Ige, aki által az Istent kinyilvánító teremtett világ lett (Jn 1,3), aki mint „egyszülött Isten” kinyilatkoztatja az Atyát (Jn 1,18), és akinek egész emberi jelenléte tökéletesen kinyilatkoztatja a velünk levő, bennünket a halálból és bűnből kimentő és a szeretetre és életre feltámasztó Atyaistent.
A Szentlélek az ősvizek felett lebegett mint teremtő energia, az emberek szívében lakik, és Isten életét és szeretetét önti beléjük.

A Trimúrti eltér a keresztény szentháromság fogalmától, mivel itt három egyenrangú, egymástól független istenségről van szó, akik az egyetlen Isten (Isvara) megtestesülései. A hindu Isteni háromság, mely a megújulás, újjászületés folyamatában a cselekvés és a tettek összes lehető változatát jelképezi: a Brahma - a Teremtő, Vishnu- a Fenntartó és Síva- az Átalakító, pusztító.

Yogi Bhajan is gyakran utal erre a hármasságra, rámutatva arra, hogy az angol Isten G O D szó is a létezés 3 kozmikus funkcióját jelenti:. G - generating / teremtő, O - organising / szervező, D - destroying / pusztító ereje a teremtésnek, mely állandó lüktetést, impulzust ad. 


3 / 3 / 3  A Vízöntő Hármasság

Tekintettel arra, hogy Istent gyakran hármas természetként írják le ez egy jó lehetőség arra, hogy újra gondoljuk Istent, mint 3-at az 1-ben.

  • transzcendens, formátlan és névtelen, amely ott volt, van és lesz minden dolog kezdetén és végén. Ez az Egy, akire emlékeznünk kell. Ahonnan jöttünk és ahova visszamegyünk. 
  • minden, ami körbevesz, minden, ami áthat és mindaz, ami átitat, minden az Isten teste. Így szolgáljuk az Egyet: hogy mindenben az Egyet szolgáljuk. 
  • (Ott van) önmagunkban, önmagunk lényének legmélyén. A lélegző, a belsődben megszólaló kis hang, én-önmagamban. A fizikai testen által tudjuk megtapasztalni az Egyet és önmagunk igaz identitását.

 

szeretettel várunk programjainkon
Navnihal és Navraj


HÚSVÉTVÁRÓ GONG PUJA ››

7,5 órás éjszakai gong meditáció

2019. 04. 18-19. 22:00-07:00

regisztráció: info@shaktijoga.hu