Az érzékelő férfi

2019. 03. 21.

Minél kifinomultabb érzékelési rendszerrel rendelkezünk, annál inkább képesek vagyunk megérteni a másikat. Annál inkább képesek vagyunk a mások határait tiszteletben tartani, annál inkább képesek vagyunk az igényeit észrevenni. 

A nők számára az anyaság egy olyan beavatás az érzékelési rendszer kifejlesztésében, ami a férfiak számára nem nyilvánvaló. Ahhoz, hogy a férfi kifejlessze magában azt a fajta érzékenységet, ami a nő számára természetes, az szükséges, hogy különböző kihívásokon küzdje át magát és a személyes tapasztalatok szűrőjén keresztül alakítsa ki az érzékelő rendszerét. Ezek hiányában gyakorta érezzük magunkat elefántnak a porcelán boltban, amikor a lélek dolgairól van szó. A konfliktus így magunk és a világ között, magunk és a család között elkerülhetetlen.

Az érzékelési rendszerünk fejlődése ugyanakkor nem kell családi veszekedéseken vagy traumák által kiváltott tapasztalatokon alapuljon. A kundalíni jóga gyakorlatai azáltal, hogy belevisznek különböző tapasztalati helyzetekbe, megnövelik a testtudatosságot, kitágítják a tapasztalati horizontot és ezáltal fokozatosan finomra hangolják az érzékelési rendszerünket. Ahogy egyre finomabb és finomabb testérzeteket és energiákat vagyunk képesek észlelni, úgy vesszük észre az egyre finomabb jeleket magunk körül, a családban és az élet minden területén. Egyre intuitívabban, egyre inkább az ösztöneinkre, a megérzéseinkre hagyatkozva tudunk döntéseket hozni. Egyre inkább képessé váljunk, hogy ne ártsunk, hanem felemeljük a másikat.


Annak érdekében, hogy kifejlesszük az érzékelésünket, dolgoznunk kell az agy különböző területeivel, a prefrontális kéreggel, a hipotalamusszal, ki kell egyensúlyoznunk a két agyfélteke működését, és serkentenünk kell a magasabb mirigyeket az agyalapi mirigyet és tobozmirigyet, hogy megadják nekünk azt az érzékenységet, amivel olvasni tudunk a sorok között és képesek vagyunk megpillantani a jövőt a jelen magjai között.


Az intellektus és az intuíció két különböző terület. Lehetünk bármennyire fejlettek intellektuálisan, lehetnek különböző titulusaink, fokozataink, végzettségeink, ha az érzékelési rendszerünk és az intuíciónk nem elég fejlett, akkor elkerülhetetlen a konfliktus a környezetünkkel.


Az intuíció az a képességünk, hogy érzékeljük a teljességgel való kapcsolódásunkat. A teljes részeként megvan az a képességünk, hogy észrevegyük a dolgokban rejlő mintázatokat. Minden pillanatban minden egyes tapasztalásnak megvan a lenyomata az egészben. Ha tudjuk, hogy miféle magot keresünk tudjuk, hogy az mivé fog válni. Tudjuk, hogy milyen magunk van, mi az identitása és mi lesz a sorsa. Ez a mag lehet egy gondolat, egy cselekvés vagy a pillanatnak egy olyan mintázata, ami magába kódolja a jövő egy részletét.


A legtisztább intuíció a jelenben összpontosul, a csendben elmélyül és a hallgatással kifinomul, a szeretet ereje pedig lehetővé teszi, hogy átadjuk magunkat, egyé váljunk valami olyasmivel, ami több, mint mi vagyunk. Nincs szükség maszkokra, meggyőzésre és irányításra. A pénz a státus, a hírnév nem írja felül a pszichénk valóságát. Végtére is a pszichénk az Univerzummal áll kapcsolatban, ami meghatározza azt, hogy mennyire használjuk jól az érzéseinket és a logikánkat. Az érzékelési képességünk a valódi szellemünkhöz igazodik és meghatározza azt, hogy az erőfeszítésünk gyümölcse friss vagy rohadt lesz-e.


Szeretettel várlak 2019. március 22-én 18 órától egy férfijóga workshopra, ahol az érzékelési rendszeren és az intuíción dolgozunk. 

Navraj


Időpont: 2019.03.22. 18:00-21:00

Helyszín: 1093. Budapest, Bakáts utca 5. II. emelet 2/A, 17-es kapucsengő

Részvételi díj: 6000 Ft 

Jelentkezés: navraj@shaktijoga.hu