Naad jóga, a Hang jógájának tudománya

GONG & MANTRA MEDITÁCIÓK


A kántálás, az éneklés és a zene az alapja minden vallási és spirituális gyakorlatnak. A konzervatív fundamentalistáktól a hedonista pogányokig mindenki a Hangot használja, hogy hozzákapcsolódjon a saját Istenéhez.

Kezdetben vala az Ige és az Ige Istennél vala...

Ezért nem meglepő, hogy a jóga, minden spirituális gyakorlás alapja és minden vallás forrása, lényegében egy olyan gyakorlat, ami a Hang jógájában gyökerezik. Valójában az első jóga gyakorlók az ősi szövegekben nem annyira a pózokat, a légzést vagy akár a meditációt írták le, hanem a mantrát és a hangot. Ez a kapcsolat a Hang és a Tudatosság között az alapja minden jóga gyakorlatnak. Minden autentikus jógagyakorlat a Hanggal kezdődik és végződik. A Hangon keresztül történik meg a Tudatosság átalakulása, ami végső soron a jóga célja.

Tekintet nélkül arra, hogy milyen jógát gyakorlunk, hogy milyen ösvényt követünk, végülis mindannyian hangzó jógik vagyunk, átalakítva magunkat a hanggal és a rezgéssel úgy, hogy aTudatosságunk frekvenciája összehangolódjon az eredő Hangfolyammal, mely megteremtett minden szellemet és létezőt, energiát és anyagot, lelket és testet. Mély meditációban a jógik megtapasztalták ezt a hangfolyamot, mely összeköt a teljes Univerzummal. Összehasonlítva egy kozmikus folyó áramlásához, ezt a hangtapasztalatot Naada-nak nevezték el. Szó szerinti jelentése: rohanó, amely mint egy áramlat magával viszi a véges Ént, a végtelen Én óceánjába, egyesülve a Tudatossággal, mely a hangtalan Samadhi állapotába visz el.


A GONG nagyon egyszerű. Egy belső vibrációs rendszer. A teremtés hangja maga. Nem több, nem kevesebb.

Ebből ered minden zene, minden hang és minden szó. A Gong hangja a világ atomja.

A GONG egy szent küszöb. Egy kapu, mely a véges és végtelen Éned megtapasztalását köti össze.

A hang amit kibocsát a végtelen első mozdulata, egy csodálatosan felerősített vibrálás. Yogi Bhajan


Mindannyian hangzó jógik vagyunk. A planetáris gongokkal való meditációk annak a pillanata, amikor megtapasztaljuk

a helyünket a kozmikus otthonunkban, egy olyan kozmoszban, amely lényegében egy harmonikus és zenei Univerzum.

Az Univerzum minden eleme állandó rezgés állapotában van, ami számunkra fény, hang és energia formájában jelenik meg. Az emberi érzékszervek a rezgés végtelen tartományának csak egy töredékét fogják fel, ezért olyan nehéz megértenünk, hogy a Bibliában említett Szó, valójában a rezgés teljessége, mely minden teremtés alapja és fenntartója. Az ember a mantra segítségével képes saját tudatát ráhangolni ennek a teljességnek a tudatára. Egy bizonyos hangnak, mely  a teremtő hanggal vagy hangáramlattal arányos, a légzéssel egy ritmusban való rezgetése által az ember képes kitágítani érzékenységét a rezgés teljes spektrumára. Ez ahhoz hasonló, mint amikor megszólaltatunk egy húros hangszert. Más szóval, amikor egy hangot zengetsz, az Univerzum veled együtt rezeg. Yogi BhajanNem létezik olyan meditáció, mely leállítja az elmét.


Az segít, ha az elme megadja magát a léleknek,

a lélek pedig az Igazságnak.


Ez akkor történhet meg,

ha jobban szereted

az Igazság szavát, saját intellektusod szavánál.

Yogi Bhajan

Shunia, a csend ereje

6 hetes meditációs tanfolyamok & 40 napos otthoni gyakorlással


40 napos technológia a szokások megváltoztatására

Több ezer évvel ezelőtt a jógik rájöttek arra, hogy képesek megváltoztatni az életüket, ha megváltoztatják a szokásaikat. Ez egyszerű dolognak tűnik, de a legtöbb ember számára komoly kihívást jelent. A szokások ismétlődő viselkedések, amelyek meghatározott mintákat alakítanak ki az életünkben. Amikor a mintát először ismételjük meg, akkor még kívánatosnak tűnnek, de ahogy a tudatunkat ezek a szokások elfedik, már úgy tapasztaljuk meg, mint amik már hátráltatnak a fejlődésünkben.

A változáshoz türelemre és apró lépésekre van szükség. A jóga és a meditáció megkönnyítik a változást, mert segítenek áthatolni a pszichén ahhoz, hogy gyökerében változtassunk meg egy szokást. Egy bizonyos időbeli elkötelezettségre szükség van ahhoz, hogy a neuronok és az agy frekvenciái megváltozzanak és tartós átalakulást okozzanak. A jógikus tradíció szerint 40 napra van szükség egy szokás megváltoztatására – a mentális folyamatok és az idegrendszer betanítására. Ha bármit 40 napig gyakorolsz, az lehetővé teszi azt, beépítsd a lényedbe, bekapcsolódj, felébredj és átalakulj általa.

Meghatározott időszakokra van szükség a régi szokások megtörésére és az újak kialakítására. A kundalíni jóga gyakorlása során gyakran választunk ki meghatározott kriyákat és meditációkat, hogy a vágyott változást elérjük, és ezeket meghatározott ideig gyakoroljuk.

          40 nap szükséges egy szokás megtöréséhez

          90 nap alatt erősödik meg egy új szokás

        120 nap alatt válik a véreddé egy új szokás

      1000 nap alatt válsz mesterévé egy új szokásnak

Ez azt jelenti, hogy az agyunk nem fogadja be az új „anyagokat” egy szokás megváltoztatásához, csak akkor, ha azt legalább 40 napig gyakoroltuk megszakítás nélkül.

Miképp változik meg az életed? El tudod képzelni azt, hogy mennyire másképp gondolkodnál, éreznél és viselkednél, ha megváltozna egy szokásod? A szokások időt és kitartást igényelnek. Ha részt veszel a kihívásban, emlékezz arra, hogy az összes bölcs gondolatot már több ezerszer végig gondolták, de ahhoz, hogy igazán elsajátítsd, őszintén végig kell gondolnod, mindaddig, míg gyökeret ver a személyes tapasztalatban. Ha még nem kezdted el, a mai nap épp olyan jó rá, mint a többi…

A 6 hetes intezív meditációs utazás megtanít arra, hogy:


• hogyan integráld a csendet és a nyugalmat az életedbe

• elengedd az egészségtelen viselkedéseket

• minden pillanatot mentális tisztasággal és jelenléttel tapasztalj meg

• könnyedén hozzáférj a meditáció magas művészetéhez

• az érzéseidet, gondolataidat úgy kezeld, hogy ne függj tőlük

• kifejleszd és stabilan megtartsd a belső csendet az elmédben

• kifinomítsd az intuíciódat

• miként vezet az út a tudástól, irányzatoktól, hitrendszerektől a tiszta tapasztalásig


jelentkezem