background

Program:

          22:15-22:30 megérkezés

          22:30-23:00 Nyitó meditáció

          23:00-06:30 GONG PUJA

          06:30-07:00 GYÓGYÍTÓ KÖR - Reggeli meditáció


Helyszín:

Harmónia Palota (1088 Budapest, Múzeum utca 9.)


Jelentkezés:

Helyedet az info@shaktijoga.hu címen tudod biztosítani.


Hogyan készülj:

A helyszínen 5 cm-es kényelmes matracot lehet bérelni: 1000.-/db áron.

Hozz magaddal kényelmes fekhelyet: matrac, polifoam, takarót és mindazt amivel kényelmesen érzed magad az éjszaka folyamán.


Tudomány? Misztika? Varázslat?


Amikor a Gongmeditációk lelkes résztvevői azt mondják, hogy ha tehetnék nem hagynának ki egyetlen alkalmat sem a gongfürdőkből, gyakran hivatkoznak a stresszcsökkenésre, vagy egy mélyebb pihenésre, de mindig van még valami, amit nem tudnak szavakkal pontosan leírni. Megpróbálnak megfogalmazni valami mélyebb szintű tapasztalatot vagy gyógyulási folyamatot. Aligha van olyan hangszer, melynek az eredete annyira homályos mint a gongé. De valóban egy hangszerről beszélünk? Nos, ez nézőpont kérdése. Természetesen mondhatjuk azt is, hogy a Gong egy hangszer és mondhatjuk azt is, hogy nem az. Lehet különböző rituálék szakrális hangkeltő eszköze, mely az általános jóllét megteremtésének eszköze. A gyógyító ereje abból a feltevésből származik, hogy a transzlineáris rezgései egyfajta pozitív válaszreakciókat váltanak ki a testben. Tudományosan még alig találunk ennek bizonyítására szolgáló kutatásokat, de az biztos, hogy mély és átalakító hatást gyakorol arra, amit léleknek nevezünk.


Az egyre népszerűbb gongfürdő a hangterápiának egy olyan formája, mely azt ígéri, hogy a felgyorsult 21. századi elménket mélyen ellazítja. Évezredek óta használnak terápiás célra olyan ütős eszközöket, mint amilyen a Gong vagy a hangtálak. Az erőteljes rezgésükről azt tartják, hogy képesek lelassítani a szívritmust és a légzés sebességét, csökkentik a stresszt, a krónikus fájdalmat és megtámogatják az alvást, a relaxációt.

A hanggyógyítás révén testünk könnyed és természetes módon Théta állapotban a nagyon mély ellazulás állapotában pihenhet, ahol az agyhullámok 4-7 Hz közé lassulnak, ami normális esetben a REM (gyors szemmozgás) állapotában, az alvás vagy a mély, elnyújtott meditáció állapotában következik be. A bölcsek órákon keresztül meditálnak, hogy eljussanak ebbe az állapotba, hogy elérjék a teljes elcsendesülés állapotát. A Théta agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinak is, mivel ezek uralják a tudatos és a tudattalan elménk közötti területeket, megőrzik emlékeinket, érzéseinket, és szabályozzák gondolkodásmódunkat, viselkedésünket. Ebben a fázisban lehetőségünk nyílik a tudatalatti területek regenerálására, tisztítására. A théta agyhullámok mindig kreatívak, nagyon spirituálisak és inspirált érzelmek jellemzik őket.


A Gongfürdők csodálatos módon, gyorsan eljuttatják az embereket a mély relaxáció állapotába, amely lenyugtatja az idegrendszert és lehetővé teszi a test, lélek és elme számára a gyógyulást és a regenerálódást. Mielőtt a fürdőruhád után nyúlnál, érdemes tudni, hogy a gongfürdőnek nincs köze a vízhez. A vizet egyszerű analógiaként használják a Gong rezgéseinek hullámzó hatására. A testünk, amelynek körülbelül 70%-a víz, amely jól közvetíti ezeket a hullámokat.


Hogyan is működik ez? Ahogy különböző gongokon játszunk, létrejön egy hangtér, melyben a különböző hullámok hatással lesznek a testre, lélekre, szellemre és lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy átmenjenek különböző tudatállapotokon. Egy ülés alatt eljuthatnak a normális ébrenlét állapotától (beta) a nyugodt tudat (alpha), a gyors szemmozgásos fázisos alvás (REM), a mély meditáció (théta) és a mély alvás (delta) állapotáig, ahol végül a gyógyulás természetesen megtörténik.

Habár a gongfelvétel meghallgatása is relaxáló hatású lehet, de a valódi gongrezgés megtapasztalására van szükség ahhoz, hogy a rezgések hatásának összes előnyét élvezhessük. Regisztráció

Navnihal & KozmoGong Group

7,5 órás éjszakai gongmeditáció

GONG PUJA

HÚSVÉTVÁRÓ

2024.MÁRC.30.

ŐSÖK NYOMÁBAN

2024. OKT. 31-NOV.01.

„A jólétben élő embernek van néhány jellemzője. Az ilyen ember számára a gazdagság önmaga nem alapvető cél. Úgyis megtörténik. A jólétben élő ember nem gyűjt vagyont, hanem a vagyonok vagyonát gyűjti. Mindegy, hogy milyenek a körülmények, a jólétben élő ember teremt, ad és beteljesít. Állandó egyensúlyban cselekszik mindenféle nyomás és hiányosság esetén is. Ez ilyen ember nem bocsátja áruba személyisége vagy önazonossága értékeit semmilyen átmeneti előny kedvéért. Mindig emlékszik a Végtelen lehetőségére és jelenlétére minden emberben. Kitartó, elkötelezett és tudatos. Az ilyen ember számára a jólét olyan természetes, mint a lélegzetvétel, olyan korlátlan, mint az elme, és olyan közvetlen, mint ez a pillanat."     Yogi Bhajan

Navnihal Kaur

Kundalíni jóga oktató, Hangrezgés terapeuta,

Sat Nam Rasayan gyógyító, az Adi Shakti Jóga és Oktatási Központ vezetője.


 

" Sok gongjátékos pontosan emlékszik arra az első tapasztalásra, amikor először hallotta a gong hangját és valami megváltozott benne. Ez az érzés olyan mélyen hatott rá, ami szavakkal nehezen leírható, de egy egész életet megváltoztató tapasztalás volt. Nálam ez az első élmény 2007 tavaszán volt. Így lassan 12 éve, hogy a Gong és a Kundalíni jóga nagymestereim. Általuk kezdődött valószínüleg élethossziglan tartó felfedező utazásom a Naad jóga (a Hang jógájának) a Sat Nam Rasayan (a csend és az éber jelenlét általi gyógyításnak) és a KozmoGong (a szakrális hangkeltő rezgéseknek) Univerzumába. Ettől kezdve a gong, a mantra, a rezgés és a csend gyógyító erejének tanulmányozása elválaszthatatlan útitársaivá váltak gyakorlásomnak, kezeléseimnek és tanításaimnak.Ez a kapcsolat adja az alapját annak, hogy felfedezzem miként vezet az út a tudástól a tiszta tapasztalásig, ahogyan a légzés, a mozgás, az energia, a Tudatosságon a Csenden és a Hangon keresztül egyesülnek. "

A stresszes városlakók számára egy gongfürdő elhozhatja a szükséges egyensúlyt. A stressz olyan hormonok kiválasztódását idézi elő, mint az adrenalin (küzdj vagy fuss) vagy a kortizol, amelyek közvetlenül hatnak a vérnyomásra, a vércukorszintre, az immunrendszerre és a gyulladásos folyamatokra.


MI TÖRTÉNIK A GONG PUJA ALATT?


A Gong Puja körülbelül 7,5 órán át tart, ami megfelel 10x45 perces gongfürdőnek. Erőteljes, mély, örömteli és mélyen megindító meditáció. Akár egy egész életet megváltoztató élmény is lehet.

YOGI BHAJAN azt tartotta, hogy a gong a legerőteljesebb gyógyító eszköz és egy 45 perces gongülés kitisztít minden közvetlen blokkot. Tíz egymást követő gongfürdő pedig képes annyira kitisztítani a blokkokat, hogy felszabadít az emberi szenvedés érzetétől és eljuttat a szívünkig. Amikor a szívünkben élünk, akkor könnyebben boldogulunk és megpihenhetünk az öröm és a hovatartozás természetes állapotában. A nyugalom és harmónia élményét magunkkal visszük a hétköznapi életünkbe és erre inspirálunk másokat is a környezetünkben. 


A Gong Puja megtámogatja a béke és a jólét mélyebb megérzését, megerősíti az idegrendszert, kiegyensúlyozza a csakrákat és megnöveli az energiát és a vitalitást. Mélyen hat a mentális, érzelmi és spirituális testekre. Megtisztítja és elcsendesíti az elmét. Szó szerint átvág a lineáris elmén és kitisztítja a tudatalatti elme zűrzavarát, hogy felfedje a ragyogó és autentikus önvalót. Meg van az a képessége, hogy eljuttasson a semleges elméhez, amely bölcs és nem ítélkezik. Segít az elmét eljuttatni a zéró állapotba, a nyugalom olyan állapotában, ahol a belső bölcsesség elérhetővé válik.


A Gongnak meg van az a képessége, hogy meghaladja az időt, teret és más valóságokat. Olyan energia kapuk, melyek összegyűjtik és egy fókuszba hozzák az Univerzum energiáját. Ez egy időtlen utazás, egy olyan időben, amit gyakran nano-másodpercekben mérnek. Miközben a gong rezgésében utazunk, magunk mögött hagyjuk ezt a dimenziót és könnyedén lépünk be a 4. dimenzióba.


A Gong Puja alatt a Gongokon többen egymást felváltva finoman játszanak egész éjszakán át reggelig, miközben a vendégek ebben a gyógyító rezgésben fürödve alszanak vagy meditálnak. A test ezen a síkon – a mély alvásban, a gyógyulás optimális állapotában pihenhet. Elmerülve a gong és a hangfürdő finom éteri hangjában, gyógyulunk és megújulunk, ahogy a rezgések kozmikus óceánja átmos, megtisztít, felold és felszabadít. A gong hangjai által létrehozott funkcionális harmónia elvisz egy olyan belső nyugalomba, ahol úgy alszunk, mint még soha, ahol éberek vagyunk az álomban.


Korán reggel, a gongok elhalkulnak és a Puja véget ér. A napfelkelte után mindenki a saját ütemében ébred fel és egy közös gyógyító meditációval zárjuk az éjszakát és átlényegülve, felfrissülve kezdjük a napot.


A Puja a szanszkritban és a páliban a „tisztelet és az odaadó figyelem, az imádat kifejezésének szertartása. A Gong Puja az életet jelentő hangfolyam, az Univerzum Eredő forrása előtt tisztelegve megtartja a teret lényünk fizikai, érzelmi és szellemi gyógyulása számára.

Azoknak a hangoknak rezgetése, mely a Teremtő hanggal vagy hangrezgéssel arányosak, képes kitágítani az ember érzékenységét az Univerzum rezgésének teljes spektrumára. A planetáris gongokkal való meditáció annak a pillanata, amikor megtapasztaljuk a helyünket a kozmikus otthonunkban, egy olyan kozmoszban, amely lényegében egy harmonikus és zenei Univerzum.


DON CONREAUX Gong Nagymester 2000-ben fejlesztette ki és tartotta meg az első hivatalos egész éjszakás Gong Pujáját, amely során 10 egymást követő gongfürdőt tartott egy nagy gyógyító éjszakán át, miközben a résztvevők aludtak, lehetővé téve az elmének, hogy lebegjen a Kozmikus Tudat állapotában.Regisztráció


2024. MÁRC. 30.

18:00-20:30

HÚSVÉTVÁRÓ

GONG PUJA

NAGYSZOMBATON

2,5 órás Gong meditáció

Navnihal  & KozmoGong Group

Részvételi hozzájárulás: 17.000.-

     10700419-51368410-51100005

     CIB -bank - Bujáki Gabriella

     Kérlek a tüntesd fel a megjegyzés rovatba:

     nevedet, számlázási címedet és a Gong Puját! köszönöm

Az elővételben vásárolt jegyeket nem áll módunkban visszafizetni, amennyiben nem tudsz eljönni, kérlek add el/át a jegyedet másvalakinek.


Helyszín: Shaktijóga Stúdió, 1093 Budapest, Bakáts utca 5. II.em. 2/a