(placeholder)
mantra

GURBANI KIRTAN, SHABAD GURU, MANTRA MEDITÁCIÓK


Naad jóga, a Hang bölcsességének tudománya

Mindannyian a boldogságot, a harmóniát, az élet élvezetét keressük. Az élet, művészet. A kapcsolódás és a kommunikáció művészete. Amint megtanulunk kommunikálni az elménkkel, amint megismerjük az érzéseink nyelvezetét, hogy miként hallgassuk meg, vagy hogy miként fejezhetjük ki, akkor szabadulhatunk meg az elménk és a lelkünk közötti viszályoktól.

Miután elsajátítottuk, hogy miképp kommunikáljunk autentikusan önmagunkkal, akkor könnyedén megtanulunk kommunikálni másokkal, az istenivel, az egész univerzummal. A történelem kezdete óta az emberek az éneklést, a hang bölcsességét, erejét használták arra, hogy kommunikáljanak egymással, kapcsolatba kerüljenek a természet erejével, ünnepeljenek, gyógyuljanak, vagy épp erőt merítsenek az élet nehézségei felett. A kántálás, az éneklés és a zene az alapja minden vallási és spirituális gyakorlatnak. A konzervatív fundamentalistáktól a hedonista pogányokig mindenki a Hangot használja, hogy hozzákapcsolódjon a saját Istenéhez.


Kezdetben vala az Ige és az Ige Istennél vala... Kezdetben vala a kapcsolat, kezdteben vala a kommunikáció...


Van egy lényeges dolog, ami összeköti az összes vallást és spiritualiást, ez pedig nem más mint a MANTRA. Mindegy, hogy zsidó, keresztény, buddhista vagy muzulmán vagy, az erő a tradíciód szavainak (imáinak) rezgésében, ismétlésében van. Eljuttatni az elmét nálánál valami nagyobbhoz és létrehozni egy rezgést a szavak által, mindaddig amíg Ajapa-Japa a kimondatlan szóvá válik. Ez a mantra ereje. Az ösvényeinken keresztül a hang által találkozunk egymással.

Ezért nem meglepő, hogy a jóga, minden spirituális gyakorlás alapja és minden vallás forrása, lényegében egy olyan gyakorlat, ami a Hang jógájában gyökerezik. Valójában az első jóga gyakorlók az ősi szövegekben sem annyira a pózokat, a légzést vagy akár a meditációt írták le, hanem a mantrát és a hangot. Minden autentikus jógagyakorlat a Hanggal kezdődik és végződik. A Hangon keresztül történik meg a Tudatosság átalakulása, ami végső soron a jóga célja. Tekintet nélkül arra, hogy milyen jógát gyakorlunk, hogy milyen ösvényt követünk, végülis mindannyian hangzó jógik vagyunk, átalakítva magunkat a hanggal és a rezgéssel úgy, hogy a Tudatosságunk frekvenciája összehangolódjon az eredő Hangfolyammal, mely megteremtett minden szellemet és létezőt, energiát és anyagot, lelket és testet. Mély meditációban a jógik megtapasztalták ezt a hangfolyamot, mely összeköt a teljes Univerzummal. Összehasonlítva egy folyó áramlásához, ezt a hangtapasztalatot Naada-nak nevezték el. Szó szerinti jelentése: rohanó, amely mint egy áramlat magával viszi a véges Ént, a végtelen Én óceánjába, egyesülve a Tudatossággal, mely a hangtalan Samadhi állapotába visz el.


A Naad jógát, a hang bölcsességének tudományát Indiában arra használják, hogy a belső lényünket lehorgonyozzuk.

Minden hang közvetlen hatással van az érzelmekre és a gondolatokra. Ahogy az éneklésen keresztül transzformáljuk a saját negatív rezgésünket, ami a haragból, félelemből, szorongásból ered, a tiszta valódi hangunkon és rezgésünkön keresztül kapcsolódhatunk a Lelkünk erejéhez. A test célja, hogy jó járműve legyen az elmének. Az elme célja, hogy jó járműve legyen a lélek tiszta és hamisítatlan, torzulásmentes kivetülésének avagy a Tiszta Tudatosságnak. A meditáció annak a művészete, hogy éberséget és tudatosságot vigyünk a hétköznapi életünkbe. A meditáció által önmagunk megfigyelőivé válunk, egy olyan középpont megfigyelőjévé, amelyben nincs ítélkezés, elutasítás. Ahhoz, hogy meditálni tudjunk nagyon mélyen ellazultnak kell lennünk. A Naad, a hangok egyensúlya, az a hangfolyam, ami elvezet az Anahat-hoz. Ez maga az út, ahogy a hallható hangokon keresztül elérkezünk a hallgatás, a meghallás képességéhez, a hangon túli hangokhoz, a lélek tiszta, szeretetteli, valódi hangjához.


Ezen a tanfolyamon megismerheted a Bhakti-jóga, az odaadó éneklés alapjait, az indiai klasszikus zene, a Rágák világát és a Shabad Guru csodálatos hagyományát.

Előzetes énekes tapasztalat nem szükséges, mindenkinek meg van a képessége, hogy elinduljon ezen az úton. Ez a tiszta és nyitott test-tudat-elme állapot csodálatos befogadó teret teremt, ahogy az apana, az elhasznált energia és a prána, a generáló erő a megfelelő területre kerül és kiegyensúlyozódik, és végül a legmagasabb Tudatosság központjában egyesül. Csak engedd, hogy a hangod vezessen és a meditációdon keresztül a figyelmed befelé haladjon Lényed középpontja felé.


A mantrák nem kis dolgok, a mantráknak erejük van.

A mantra az elme rezgése a Kozmosz felé.

A mantra tudománya azon a tudáson alapul, hogy a hang, az energia egy formája, amelynek struktúrája, ereje, és egy meghatározott, előre megjósolható hatása van a csakrákra és az emberi pszichére. Mi a mantra? A mantra két szóból áll: "Man" és "tra". A "Man" azt jelenti elme. A "Tra"  az élet hője. A "Ra" a nap. Tehát  a mantra olyan szavak erőteljes kombinációja, melyeket ha ismétlünk, akkor az minden egyes molekulád vibációs hatását eljuttatja a Kozmosz Végtelenségébe. Ezt hívják "Mantrának" - Yogi BhajanA rendszeres meditációs estek segítenek ráhangolódni arra, hogy:

• hogyan integráld a csendet és a nyugalmat az életedbe

• minden pillanatot mentális tisztasággal és jelenléttel tapasztalj meg

• könnyedén hozzáférj a meditáció magas művészetéhez

• az érzéseidet, gondolataidat úgy kezeld, hogy ne függj tőlük

• kifinomítsd az intuíciódat

• miként vezet az út a tudástól, irányzatoktól, hitrendszerektől a tiszta tapasztalásig

naad jóga

Gyógyító

Hangok

Naad yoga, a hang bölcsességének tudománya


Élőzenés Gurbani kirtan, rága, mantra meditációs workshopok

2023. OKTÓBER 13-27.


Igen! Készen állok, a valódi hangom megtapasztalására!

A történelem kezdete óta az emberek az éneklést, a hang bölcsességét, erejét használták arra, hogy kapcsolatba kerüljenek a természet erejével, ünnepeljenek, gyógyuljanak vagy épp erőt merítsenek az élet nehézségei felett. Minden hang közvetlen hatással van az érzelmekre, a gondolatokra, a fizikai-mentális-energetikai testünkre.  Ahogy az éneklésen keresztül transzformáljuk a negatív rezgéseinket, ami a haragból, félelemből, szorongásból, az elakadásainkból, betegségből ered a tiszta, természetes hangunkon keresztül kapcsolódunk a lelkünk erejéhez.


A Naad jóga, a hang bölcsességének tudománya, a zeneterápia egyik eszköze. Erősíti az idegrendszert, ellazít, elindít a mély meditáció útján. Növeli a tüdő kapacitását, segít a légzőszervi megbetegedések gyógyulásában.


Egy olyan mesterrel énekelni, mint Ustadji, sokkal több, mint egy énekóra. Ez a zene és a saját hangod gyógyító erejének megtapasztalása. Olyan gyakorlatokat tanulhatsz, melyekkel felfedezheted és felszabadíthatod a természetes hangodat, mely gyógyít, ellazít és felébreszti a lelkedet.

Akár kezdő vagy és azon gondolkodsz, hogy ez neked szól-e, akár énekelsz vagy már tapasztalt énekes vagy, ez a zenei utazás az indiai klasszikus Raagák univerzumába, ősi tudományába, mély és örömteli élmény lesz.

Nincs szükséged előzetes ismeretekre, Ustadji végig szelíden vezet téged, hogy kapcsolatba léphess a saját rezgéseddel és rezonanciáddal.


ÉNEKELJ

USTADJIVAL

az indiai klasszikus rága mesterével


Szabadítsd fel a természetes hangod gyógyító erejét! Szinkronizáld az elméd, a tested, a lelked, hogy egységben légy önmagaddal és a körülötted lévő világgal!

Az Univerzum minden eleme állandó rezgés állapotában van, ami számunkra fény, hang és energia formájában jelenik meg. Az emberi érzékszervek a rezgés végtelen tartományának csak egy töredékét fogják fel, ezért olyan nehéz megértenünk, hogy a Bibliában említett Szó, valójában a rezgés teljessége, mely minden teremtés alapja és fenntartója.

Az ember a mantra segítségével képes saját tudatát ráhangolni ennek a teljességnek a tudatára. Egy bizonyos hangnak, mely  a teremtő hanggal vagy hangáramlattal arányos, a légzéssel egy ritmusban való rezgetése által az ember képes kitágítani érzékenységét a rezgés teljes spektrumára. Ez ahhoz hasonló, mint amikor megszólaltatunk egy húros hangszert. Más szóval, amikor egy hangot zengetsz, az Univerzum veled együtt rezeg.

Yogi Bhajan

Igen! Készen állok, a valódi hangom megtapasztalására!

ÉNEKELJ


Légy mestere, a benned lévő zenének!


Szabadítsd fel a természetes hangod gyógyító erejét! Szinkronizáld az elméd, a tested, a lelked, hogy egységben légy önmagaddal és a körülötted lévő világgal!