Az enyészet hava az emlékezés és elengedés ideje

Az ősz talán legszebb üzenete az elmúlás. Elsőre szomorú üzenetnek tűnik, hiszen a halált és minden folyamatnak a végességét hordozza magában és felhívja figyelmünket saját halandóságunkra is. Ahogy a természet felkészül az elcsendesedés, a befeléfordulás, a nyugalom időszakára, hogy belső értékeit megőrizve erőt gyűjtsön az új és tiszta befogadásához, úgy az elmúlás is magában hordozza az elengedés erejét is: egyrészt minden folyamat, életszakasz, feladat lezárul egyszer, másrészt elengedés nélkül nincs lehetősége új dolgoknak születni az életünkben.

" Van valami az emberben, ami szembeúszik a természettel és az idő múlásával... "

A gyász természetes velejárója annak, amikor valamit elveszítünk vagy valamitől megválunk. Függetlenül attól, hogy mennyire lesz jobb vagy roszabb nekünk ezután, mindenképpen elveszítünk valamit, ami eddig a részünk volt. Ősszel a természet arra is tanít, hogy ennek is helye van az életünkben. Nem csupán virágzás és napsütés képezi a részét, hanem a veszteség és az ezzel megélt fájdalom is. Az élet természetéhez tartozik, hogy a fény és a szeretet ugyanúgy létezik, mint a sötétség és a fájdalom. Mi emberek állandóan a fény és az árnyék között lavírozunk. Bármilyen árnyékra is bukkanunk önmagunkban, az gyakran valamilyen velünk megtörtént eseményre vezethető vissza. Azokkal az eseményekkel szemben, amelyek fájdalmat okoztak, lekapcsoljuk az érzékenységünket, ami ahhoz vezet, hogy csak fél életet élünk, egyre kisebbé és gyengébbé válunk, mint amilyenek valójában vagyunk.

Kultúránkban a fiatalságot tartjuk az irigylésre méltó életkornak, ezzel együtt az öregedés és az élet utolsó szakasza és a halál tabuvá válik. Pedig ahogy az ősz egyszerre időszaka az elmúlásnak és a termés betakarításának, úgy az öregedés sem csak a halálhoz való közeledésről, de a bölcsebbé válásról is szól. Ahogy öregszünk, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Ahogy tudatába kerülünk annak, hogy csak egy rövid ideig vagyunk itt, hogy véges lények vagyunk, úgy működik, mint egy fáklya, amely rávilágít a valóságra és megkülönböztet a valótlantól. Az automatikus gondolkodás sötétségében, sokszor tévesen tulajdonítunk jelentőséget olyan dolgoknak, amelyek üresek minden valódi tartalomtól. Öntudatlanul is ilyen dolgokhoz kötjük az élet-energiánkat, egészen addig a napig, míg kiszakadnak belőlünk, fájdalmasan szétrombolva a kielégülés és elégedettség érzetét.

Az enyészet hava az emlékezés ideje is. Őseink múltja tovább él bennünk, a mozdulatainkban, a beszédünkben, ahogy a hajunkba túrunk, ahogy a szokásainkat alakítjuk. Az ősök ideje ott bujkál a génekben, és áramlik tovább. Az ember kötődik. Tájakhoz, ősökhöz, anyanyelvhez, tárgyakhoz, emlékekhez, hagyományhoz. Ez a kötődés át- meg átszövi érzelmi életünket, meghatározza értelmi fejlődésünket. Csakhogy az ember szabadulni is akar. Gonosz és terhes emlékektől, elvásott és megkopott tárgyaktól, nyűgös hagyományoktól. Elszakadni az ősök követelőző árnyaitól, menekülni unt tájak szűk börtönéből. Egyszerre érezzük a szülőföld vonzását és a távolságok nosztalgiáját.

A valódi megtapasztalása annak, ami végtelen, ami nem-halandó, ragyogó fénnyé válhat bennünk, egy olyan vezérlő fáklyává, amely felfedi a valódi igazságot arról, hogy kik is vagyunk és valójában miért is vagyunk itt. Az ősz visszavezet bennünket belső lényegünkhöz, előremozdít bennünket, hogy mellőzni tudjuk azt, amire már nincs szükségünk, és feltárja előttünk, mi is az igazán jelentős az életünkben.

Navnihal Kaur kundalíni jóga oktató, hangrezgés terapeuta,

Sat Nam Rasayan gyógyító, az Adi Shakti Jóga és Oktatási Központ vezetője.


 

A Gong és a Kundalíni jóga több, mint 16 éve nagymestereim. Általuk kezdődött valószínűleg élethossziglan tartó felfedező utazásom a Naad jóga, a Hang jógájának és a Sat Nam Rasayan, a csend általi gyógyításnak Univerzumába.

Ettől kezdve a gong, a mantra és a csend ereje elválaszthatatlan útitársaivá váltak gyakorlásomnak és tanításaimnak. Ez a kapcsolat adja az alapját annak, hogy miként vezet az út a tudástól a tiszta tapasztalásig, ahogyan a légzés, a mozgás, az energia, a Tudatosságon és a Hangon keresztül egyesülnek.

Regisztráció

Az őszi Gong Puján őseink szellemeit szólítjuk meg, azok végtelen sorára emlékezünk vissza, akik előttünk jártak az úton. Emlékük előtt tisztelgünk, mécsest gyújtunk, megünnepeljük őseink égi úton járó lelkét és elengedjük mindazt, ami már nem szolgálja a fejlődésünket. Ezen az éjszakán átjárható lesz minden ösvény – ami a földi családunkhoz, őseinkhez, mestereink tudásához és bölcsességéhez köt és az is, ami a lelkünk születésének helyével együtt rezeg a szívünkön át az Ég valamely csillagával.

A planetáris gongokkal való meditáció annak a pillanata, amikor megtapasztaljuk a helyünket a kozmikus otthonunkban, egy olyan kozmoszban, amely lényegében egy harmonikus és zenei Univerzum.

A Puja a szanszkritban és a páliban a „tisztelet és az odaadó figyelem, az imádat kifejezésének szertartása.

A Gong Puja tisztelgés az Univerzum Eredő forrása előtt, mely minden teremtés alapja és fenntartója.

Azoknak a hangoknak rezgetése, melyek a teremtő hanggal vagy hangárammal arányosak és képesek kitágítani az ember érzékenységét az Univerzum rezgésének teljes spektrumára.

A Gong Puja alatt a Gongokon többen egymást felváltva finoman játszanak egész éjszakán át reggelig, miközben a vendégek ebben a gyógyító rezgésben fürödve alszanak vagy meditálnak. Elmerülve a gong és a hangfürdő finom éteri hangjában, gyógyulunk és megújulunk, ahogy a rezgések kozmikus óceánja átmos, megtisztít, felold és felszabadít. A gong hangjai által létrehozott funkcionális harmónia elvisz egy olyan belső nyugalomba, ahol a mély gyógyulás megtörténik. Úgy alszunk, mint még soha, ahol éberek vagyunk az álomban.


Korán reggel, a gongok elhalkulnak és a Puja véget ér. A napfelkelte után mindenki a saját ütemében ébred fel és lehetőségünk lesz egy tea mellett felfrissülni a reggelhez való készülődés során, mielőtt visszatérünk a Puja terébe, ahol csoportosan áttekinthetjük a tapasztalatainkat mielőtt eltávoznánk.


vissza a Gong Puja oldalára ››


Jelentkezés: Helyedet az info@shaktijoga.hu címen tudod biztosítani.

Hozz magaddal kényelmes fekhelyet, matrac polifoam, takarót és mindazt amivel kényelmesen érzed magad a meditáció folyamán.

                                            22:30-07:00

2024. OKT. 31-NOV.01.

GONG PUJA

ŐSÖK NYOMÁBAN

7,5 órás egész éjszakás Gong meditáció

Navnihal  & KozmoGong Group

Részvételi hozzájárulás:

SZUPER EARLY BIRD júl. 31-ig 30.000.-

EARLY BIRD szept. 28-ig 35.500.-

Normál ár: 40.000.-

     10700419-51368410-51100005

     CIB -bank - Bujáki Gabriella

     Kérlek a tüntesd fel a megjegyzés rovatba:

     nevedet, számlázási címedet és a Gong Puját! köszönöm

Az elővételben vásárolt jegyeket nem áll módunkban visszafizetni, amennyiben nem tudsz eljönni, kérlek add el/át a jegyedet másvalakinek.


Helyszín: Harmónia Palota, 1088 Budapest, Múzeum utca 9.


Képzeld el, ahogy elmerülsz a hangok óceánjában, ahol megérezheted

a Föld, a Víz, a Tűz, a Levegő és a Térben megszülető OM és ONG rezgését.

A Gong meditációs események egyszerre lazítják el és inspirálják a szellemet.

A rezgések segítenek a test energiáinak kiegyensúlyozásában és megtisztításában.


Szeretettel várunk!

Navnihal és a KozmoGong Group vendégei

2024. OKT. 31.-NOV. 01. 22:30-07:00

GONG PUJA AZ ŐSÖK NYOMÁBAN

Navnihal & KozmoGong Group

7,5 órás éjszakai gongmeditáció

Regisztráció