Adi Shakti

Kundalíni Jóga

és Oktatási Központ

Adi Shakti Ashram

Egy ashram menedékhelyet nyújt a spirituális utazónak, lehetővé téve, hogy a keresett csendet, nyugalmat önmagában megtalálja. A testedről, a lelkedről, a szellemedről, az egyéni kifejeződésedről szól. Ez egy nagyon személyes ösvény, csak néha van szükség iránymutatásra.

Az ADI SHAKTI ASHRAM egy olyan helyet képvisel, ahol a feltétlen elfogadás és az egyensúly megnyit arra, hogy felfedezd a személyes mítoszodat és vele együtt a valódi igényeidet, a növekedésed és átalakulásod egyéni ösvényét. A jóga a belső bölcsesség és vezettetés útja, annak a módja, hogy teljes emberré válljunk és értelemmel teli életet éljünk. Segít abban, hogy megtapasztald a belső csendedből születő hangok teremtő erejét. Az átalakulás csodája a jelenkorszak egyik jellemzője, amely megköveteli az elkötelezett egyéni erőfeszítést.

Az elvonulások arról szólnak, hogy kiegyensúlyozzuk az életmódunkat, hogy a valódi identitásunk mély megtapasztalását átvigyük a hétköznapi életünkbe. Ehhez kíván segítséget nyújtani évszakonként megrendezésre kerülő elvonulás sorozatunk, ahol az 5 elemmel és a természet ciklusaival összhangban fizikai, mentális, érzelem és energetikai síkokon segítjük az átalakulás folyamatait, átélve a régi, elavult visszahúzó dolgok elengedését, helyet teremtve és megnyílva az új beáramlásának.

"Az 5 elem és az évszakok tánca"

Ayurvéda és jóga

(placeholder)
(placeholder)

I.e. V.sz.-ban Hippokratész kijelentette, hogy az emberi test egészsége a 4 testnedv egyensúlyától függ, melyek megfeleltethetők a Víz, a Tűz, a Levegő és a Föld elemeknek. Ugyanez az elemi gondolat, kiegészülve az 5. elemmel az Éterrel köszön vissza az ókori indiai gyógyító jógatradícióban, az ajurvédikus medicinában. De megtalálhatjuk a feng shui és a mögötte meghúzódó kínai gyógyászat, akkupunktúra vagy gyógyynövényfelhasználás alapelveiben is az 5 elem: a Fa, a Föld, a Víz, a Tűz és a Fém harmóniájának összefüggését az emberi élet egészséges, boldog kiteljesedését.

A régi bölcsek tanításai szerint négyszer kezdődik el az év, az esztendő körén. Ez a négy kezdet a Nap négy fordulati pontját, és idejét jelenti. A természet létrehozta az idő, a tér és az ok-okozat paramétereit, melyen belül az elemek eljátszák szerepüket. Mivel az 5 elem kettesével hoz létre egy dóshának nevezett erőt, ezért az évszakok is megkívánják azt, hogy a különböző dóshák képviseljék őket. Az évszakok változása saját körforgásunk alkotási és elengedési szakaszára emlékeztet minket.

Az élet táncában, ha a természetet választjuk partnerként akkor a belső ritmusunk könnyedén követni tudja az Univerzum örök ritmusát. Habár az ajurvéda, a természetgyógyászat vagy a jóga számos fenntartható szokást javasol a napi rutinba beépítve, mindig figyelmesen kell létrehoznunk azt a rugalmasságot, mellyel követni tudjuk az első partnerünket a természetet önmagát, ahogy megváltoztatja az évszakokat ahhoz, hogy kifejezze a világunk lehetséges megnyilvánulásait. Ha kapcsolatba kerülünk az elemekkel, az segít megtalálni a jobb egyensúlyt a testünkben és az életünkben és segít abban, hogy érezzük a körülöttünk és a bennünk lévő világ egységét, harmóniáját.

(placeholder)

IX. Bakáts u. 5.

0670 / 232 6624

(placeholder)
(placeholder)

PROGRAM:


Márc. 10. péntek

10:00-11:00 megérkezés

11:00-13:00 Nyitó Shunia meditációk

13:00-15:00 ebéd szünet

15:00-18:00 Breathwalk, Jóga nidra, Gyógyító és meditációs tér

18:00-19:30 vacsora

20:00-21:00 esti meditáció, esti mese MOUNA KEZDETE


Márc. 11. szombat

06:00-08:30 Sadhana

08:30-10:00 reggeli

10:00-13:00 délelőtti Shunia meditációk

13:00-15:00 ebédszünet

15:00-18:00 Breathwalk, Jóga nidra, Gyógyító és meditációs tér

18:00-19:30 vacsora

20:00-21:00 esti meditáció, esti mese


Márc 12. vasárnap

06:00-08:30 Sadhana

08:30-10:00 reggeli

10:00-13:00 Labirintusjárás a Pannonhalmi Apátság Arborétumában

13:00-15:00 ebédszünet

15:00-17:00 Jóga nidra, Gyógyító és meditációs tér


Elvonulások

a test-lélek-szellem újjászületésének jegyében


Ehhez kíván segítséget nyújtani elvonulás sorozatunk, ahol az 5 elemmel és az évszakokkal összhangabn fizikai, mentális, érzelem és energetikai síkokon segítjük az átalakulás folyamatait, átélve a régi elavult visszahúzó dolgok elengedését, helyet teremtve és megnyílva az új beáramlásának. Az elemek táncához partnerünknek választjuk a kundalíni jóga, a szakrális hangok - Gong és mantra -a séta és vezett mozgásmeditációk áramló szabad energiáit. Segítségül hívjuk az illóolajok, a gyógynövények és a tudatos táplálkozásban rejlő bölcsességeket. Belső táncunkat, önmagunk labirintusába való megérkezést a népmesék archaikus világa, a csodálatos környezet, a természet erői, energiái támogatják.

Tegyünk szert együtt ezeken az elvonulásokon a tisztánlátásra és tiszta akaratra és állítsuk szívünket és lelkünket a jövő békéjének és áldásának szolgálatába.

Szat Nam!


MOUNA - 3 napos Csend meditációs elvonulás

2017. márc. 10-12.A mouna vagy csend szó a szanszkrit "mun" gyökérből ered. Jelentése: megmérni.

Azt mondják, hogy a csend az isten, az élő erő, az egyetlen valóság, a lélek, a béke, a létezés célja.

A mouna rendszere nem csak arról szól, hogy nem beszélünk, hanem, hogy kifinomítjuk ellenőrzésünket a kifejeződésünk és az érzékeink megnyilvánulása fölött. A mouna célja az, hogy megmérje az érzékeink inputját

és outputját annak érdekében, hogy eljussunk a belső csend, a shunia állapotába. Sokféle csendgyakorlat van. Vannak, akik csendben maradnak, de amikor szükségesnek érzik megszólalnak. Ilyenkor a beszéd energiáit ellenőrzik. Vannak akik nem beszélnek, de használnak gesztusokat és papírra írják le amiket mondani akarnak. Mások nem írnak és még szemkontaktust sem vesznek fel, ők teljesen elkerülik a másokkal való kommunikációt is.

A mouna bármelyik formájának gyakorlásával ideális esetben az elme mounáját szeretnénk elérni.

A 3 napos programban péntek estétől, vasárnap reggelig teljes MOUNA, azaz kommunikáció nélküli csend. Átadjuk magunkat a hallgatás, a meghallás művészetének.


A gyógyító térben ingyenesen igénybevehető:

Hangrezgés terápia, Sat Nam Rasayan kezelések, és Masszázs

Ha úgy érzed, szeretnéd megosztani az általad használt gyógyítói,

energetikai kezelést, jelezd nekünk, hogy teret nyithassunk számodra.Részvételi hozzájárulás: 52.000.-

(tartalmazza a 3 napos vegetáriánus étkezés, a szállás és a programokon való részvétel díját)

EARLY BIRD: febr.15-ig történő előleg befizetésével: 45.000.-

Jelentkezni: márc. 02-ig a 10.000.- előleg befizetésével lehet

Bővebb információ: info@shaktijoga.hu


Helyszín: Adi Shakti Ashram

Cím: 9096, Kisnyalka Majorság, (Pannonhalmi Tájvédelmi Terület)

http://www.kisnyalka.hu


Sohasem vagy mélyebben és valóságosabban önmagad,

mint amikor elcsendesülsz.

A hallgatás művészetén keresztül hozzákapcsolódsz ahhoz,

aki még azelőtt voltál, hogy magadra öltötted volna ezt a személynek nevezett testi és gondolati formát. Ekkor egyúttal az is vagy, aki azt követően leszel, amikor a forma megszűnik.

Amikor elcsendesülsz, az vagy, aki az időleges léteden túl vagy:

Tudat.

Kondicionálatlan, tiszta, formamentes és örök.

Facebook esemény