Adi Shakti

Kundalíni Jóga

és Oktatási Központ

Sat Nam Rasayan®

A mester és a tanítvány

A legszentebb kapcsolat, ami létezik ezen a földön az a mester és a tanítvány közötti kapcsolat. Szerződésük van, melyet a bizalom köteléke tart össze. A mester végtelen szeretete, együttérzése tükröződik vissza abban, ahogy "dörzspapírként" a nagyszerűségig újra és újra csiszolja tanítványa egyenletlenségeit, kötődéseit és vágyait, amíg az újracsiszolt felület vissza nem tükrözi a Lélek és Tudatosság fényét. Sosem pihen, szüntelenül keresi tanítványában a láthatatlan és ígéretes dolgokat, mely az emberi létezés tökéletességéből fakad. 


A tanítvány hálája kifejezéseként újra és újra elkötelezi magát mestere szolgálatára. Ez az odaadás nem szűnik meg akkor sem, ha a tanár elhagyja fizikai testét. A tanítvány állandó küldetése az marad, hogy növelje kaliberét a szádhanáin, mestere tanításain, a szolgálaton és az együttérzésen keresztül.

Mindenkinek egyszer adatik meg az életében, hogy találkozzon a mesterével. Ha elszalasztod és nem élsz ezzel a lehetőséggel, az többé nem ismétlődik meg. Így a legnehezebb feladat: felismerni azt! Sok út van, de a választás csak az Ego illúziója. Valójában a Tanítás választ ki téged,  melyhez megtalál egy Mester, aki felemel az Igazsághoz. A Tanítás energiája nem a fizikai síkon keresztül adódik át, hanem a Mester finom energiáján keresztül. 
A Sat Nam Rasayan Szent Terének megnyilvánulása az egymást folyamatosan követő mesterek és tanítványok láncolatán keresztül történik. Ez a láncolat nem csupán egyénekből áll, hanem a Tiszta Tudásból, ami bennük lakozik és élő marad. Ez egy olyan entitás, melynek képességei meghaladják az emberi tulajdonságokat. Mentes a formáktól, hitrendszerektől, vallástól, rituáléktól. Ismerünk olyan Taoista és Szufi mestereket, akik birtokában voltak ennek a Tudásnak. A "modern" Sat Nam Rasayan Iskola egy 16. századi punjabi gurut, Guru Ram Dast (1531-1581) a 4. szikh gurut idézi meg. Bár nem ő teremtette meg a Sat Nam Rasayant, de a rendszer archetípusaként tisztasága és semlegessége megszemélyesíti a Szent Teret. A Sat Nam Rasayan mesterének alapvető jellemzője, hogy a Szent Tér megjelenik benne. 

Guru Dev Singh

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

"A tanítás változásokon megy keresztül. A Halak korában

az emberek Istenhez fordultak, és minden eszközzel arra törekedtek, hogy kitisztítsák magukat. Most a Vízöntő korában Isten közeledik az emberhez és ennek csak tudatában kell lennünk, fel kell tudnunk ismerni és lehetővé kell tennünk, hogy megtörténjen.

A spirituális gyakorlatok már nem olyan merevek vagy nehezek mint korábban, viszont sokkal finomabbak. Ebben a korban nem arról van szó, hogy megpróbálunk tudni, hanem arról, hogy felismerjük, hogy a Tudás bennünk van." Yogi Bhajan

Ezután Guru Dev 1971-ben kundalíni jógát kezdett el tanulni és 1976-ban találkozott Yogi Bhajannal, aki 1978-tól kezdte tanítani a Sat Nam Rasayanra a hagyományos módszeren keresztül. A tanításokat, Yogi Bhajan közvetlen közelségében, a csenden keresztül sajátította el, aki időnként ezt az élet dolgairől való beszédekkel törte meg. Íly módon Yogi Bhajan pontosan tudta, hogy a tanítványa mit és mennyire tanult meg. A mester a Szent Térrel való kapcsolatot használta arra, hogy létrehozza a tanítványban a tapasztalatot. A tanítás átadáshoz, kimondott szóra soha nem volt szükség. Egy napon Guru Dev Singh, tudatállapota megváltozott és egyértelműen összekapcsolódott a Szent Térrel. Yogi Bhajan azonnal felismerte ezt, és abbahagyta a tanítást. Mind a ketten tudták, hogy mi történik, de nem beszéltek róla éveken keresztül. Guru Dev Singh 1981-ben elsajátította a sikh életmódot miközben sok-sok évet töltött Sat Nam Rasayan gyógyítással. 


Majd 1988-ban Yogi Bhajan először beszélt vele a Szent Térhez való kapcsolódásáról és felkérte arra, hogy tanítsa a gyógyító módszert élő szóval. Guru Dev Singh ezután Rómába költözött és elkezdett tanítani.       1992-ben Yogi Bhajan meglátogatta és attól a pillanattól fogva Guru Dev Singh-get tette felelőssé a Sat Nam Rasayan nevéért és vonaláért. Guru Dev Singh átvette a Mester szerepét és az Aranyláncolat részévé vált.         Azon a napon Yogi Bhajan kijelentette, hogy a módszer hivatalos neve a Sat Nam Rasayan. Meggyőződése volt, hogy a nagy változások idején erős gyógyítók csoportjára van szükség. Ennek a gyógyítói kincsnek a 700 éves láncolatán Guru Dev az első és egyetlen mester, aki a hagyományos csenden keresztüli tanítást a Sat Nam Rasayan rendszerén keresztül lineáris sturktúrált formában nyújtja lehetőségként mindenki számára, hogy tanulhasson és gyakorolhasson.

I. Gyakorló szint 1 év.  Ezen belül 4 nap Guru Devvel és 8 nap a helyi Képzés vezető tanárával

II. Gyógyító szint 2 év. Ezen belül 8 nap Guru Devvel és 12 nap a helyi Képzés vezető tanárával


Az elmúlt időszakban, Guru Dev az oktatók egy csoportját tanította be az egész világon, akik segítik a munkáját a tanítások terjesztésében. Ahhoz, hogy megtanuld a Sat Nam Rasayant, semmilyen különleges képességre vagy előzetes tapasztalatra nincs szükséged. Ennek a rendszernek a szépsége abban áll, hogy nyitott mindenki számára. Egy élő, lélegző művészet, gyakorlóit kiemelkedő gyógyítóként tisztelik és a tanításokat a jóga legmagasabb eredményeinek tartják.

 

GURU DEV Singh időpontok, regisztráció ››

2017.

Október 21-22 Madrid

November 04. 05. Hamburg

November 18-19. Moszkva

December 03-09 Perugia - XXVI. Nemzetközi elvonulás

2018.

Február 19-25. Mexikó - Re Man meditáció

Április 18-22 Venló (NL) - Kundalini Surhjee Jappa meditáció

A kapcsolat Guru Dev Singh és mestere Yogi Bhajan között ezen a bizalmi köteléken alapul. Guru Dev tisztelete Yogi Bhajan, mint tanár, mint Mahan Tantric, mint a kundalíni jóga mestere felé a mai napig töretlenül érződik minden óráján, még mestere halála után is. Ez a szeretet és odaadás Yogi Ji iránt a magja annak akivé Guru Dev Singh vált. 

Guru Dev Singh 1948-ban született Pueblában, Mexikóban. Nagyon fiatalon belső hívást érzett arra, hogy tanulmányozza országának bennszülött spirituális hagyományait, mely a 60-as, 70-es években kezdett elterjedni és népszerűvé vállni a fiatalok körében és amelynek népszerűsége a mai napig növekszik. Egy totocanai indián tanítványának választotta és megtanította “látni". Látni annyit jelent, hogy meglátod a valóság kozmológiai jelentését azáltal, hogy megérted a kapcsolatot, a világegyetemben létező dolgok között. A mexikói totocana hagyományban a tanítás csendben történik. A tanítvány követi  a tanárt, mindenhova ahova megy, mindaddig amíg a megértés "le nem esik”. 

Sat Nam Rasayan®

a meditáció és gyógyítás művészete


1 éves Nemzetközi Képzés

Guru Dev Singh-gel és Fateh Singh-gel

Nyitott hétvége:

2017.10.28.- 2017.10.29.